Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

• Publikálva: 2015.04.30. 15:29 • Címke: Kastory Edina, média- és hírközlési biztos • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő veszi át Bodonovich Jenő, média- és hírközlési biztos feladatait nyugdíjba vonulását követően, május 1-től a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

Kastory Edina (587x487 px)

Május 1-től Kastory Edinát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Média- és hírközlési biztos hivatalának vezetőjévé Karas Monika, a hatóság elnöke. Az ügyvéd, jogi szakértő az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, és széles körű tapasztalattal rendelkezik a polgári-vállalati jog számos szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és média, valamint a gyógyszeripar szakága. Adatvédelmi, igazgatási, érdekvédelmi ügyekben jelentős szaktudást szerzett mint jogi képviselő és szakértő. Dolgozott civil és kormányzati hírközlési, mobiltávközlési, rádiós és televíziós műsorszolgáltatási, vezetékes és műholdas műsorelosztási ügyekben, hírközlési és híradástechnikai rendszerek közbeszerzésében, frekvenciahasználati jogosultságok árverésénél, pályáztatásánál, engedélyeztetésénél, továbbá részt vett hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban. Megbízói közé tartoztak rádiós és televíziós médiaszolgáltatók, hírközlési szolgáltatók, és hosszú éveken keresztül végzett jogi tanácsadói, illetve szakértői tevékenységet a hatóság, illetve jogelődei számára.

A média- és hírközlési biztos tisztségét 2015. május 1-ig betöltő Bodonovich Jenő nyugdíjba vonul, az NMHH elnöke értékelése szerint munkáját odaadóan és magas szakmai színvonalon végezte. Biztosként elért eredményei közé tartozott, hogy ajánlásokat adott ki arról, hogyan tudósítsanak az újságírók az öngyilkosságokról, az emberkereskedelemről és a kapcsolati erőszakról, valamint arról, hogy milyen szempontokat vegyenek figyelembe a televíziók a valóságshow-knál alkalmazott mobilos szavazások lebonyolításakor. Számos egyeztetést végzett média- és hírközlési szereplőkkel, kiemelendő közülük az előfizetők védelmében aláírt megállapodás a UPC-vel, illetve a DIGI Kft.-vel, és konferenciát szervezett a megfélemlítés elleni küzdelemről. A szakember, aki korábban ügyvédként tevékenykedett, 2002 és 2009 között pedig az ORTT Panaszbizottságának egyik Tanácsát vezette, 2011. március 22-étől látta el feladatát a hatóságnál.

Kapcsolódó képgyűjtemény

Ugrás a galéria oldalára