Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A média- és hírközlési biztos bemutatkozása

• Publikálva: 2015.10.01. 09:31 • Címke: Kastory Edina, média- és hírközlési biztos • Forrás: Média- és Hírközlési Biztos

Dr. Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő tölti be 2015. május 1-től a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mellett a Média- és Hírközlési Biztos tisztségét.

Kastory Edina (587x487 px)

A Biztos több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hírközlés és média területén. Részt vett civil és kormányzati hírközlési, mobil távközlési, valamint rádiós és televíziós műsorszolgáltatási jogosultság megszerzésére irányuló pályázati, frekvencia-árverési eljárásokban, vezetékes és műholdas műsorelosztási projectek megvalósításában, hírközlési és híradástechnikai rendszerek beszerzésében. Részt vett a hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban. Munkája kiterjedt a hírközléssel kapcsolatos adatvédelemre, és fogyasztóvédelemre, szakmai érdekképviseleti tevékenységre.

„Biztosként elsődlegesen arra törekszem, hogy hatáskörömben eljárva, illetve a jogszabályi keretek között a hivatalom a beérkező panaszok alapján indult eljárásokban minél hatékonyabb védelemben részesüljenek a fogyasztók alapos, méltányos érdekei. Azt szeretném előmozdítani, hogy a hírközlési szolgáltatások előfizetői, illetve a médiatartalom-szolgáltatást igénybe vevők fogyasztók minél felkészültebb, kellő digitális ismeretekkel rendelkező, tudatosabb, asszertívabb fogyasztókként részesedjenek az információs társadalom előnyeiből.”

Kapcsolódó képgyűjtemény

Ugrás a galéria oldalára