Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Média- és Hírközlési Biztosról szóló hírek

 1. 2771-es cikkhez leadkép (UPC)Megállapodás a média- és hírközlési biztos és a UPC között az előfizetők védelmében

  2012.12.21. 10:01 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságdokumentum

  Dr. Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos, valamint a UPC vezetői személyes egyeztetések után megállapodást írtak alá a UPC korábbi tájékoztató levele ügyében. Ennek értelmében a UPC a korábbinál pontosabb, teljes részletességű tájékoztatást nyújt előfizetőinek az általa ajánlott szerződésmegújításról, és meghosszabbítja a határidőt annak elfogadására vagy visszautasítására. A kábelszolgáltató a továbbiakban 30 napos határidőt biztosít előfizetőinek arra, hogy jelezhessék, ha nem kívánják elfogadni a feltételek módosítását.

 2. Takács Péter leadkép (120x80)Kell-e fizetni, ha nem tájékoztatnak bennünket az adatforgalmi korlát túllépéséről?

  2012.09.19. 14:00 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Takács Péter szerint az ehhez hasonló eseteknél elsődlegesen azt kell tisztázni, a szerződésbe valóban beleírták-e, hogy a szolgáltató a forgalmazott adatmennyiség bizonyos határának elérésekor tájékoztatja előfizetőjét erről a tényről.

 3. Illusztráció, leadkép – Bodonovich Jenő cikke a Magyar NemzetbenA média szerepe az öngyilkosságok megelőzésében

  2012.09.11. 23:01 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságdokumentum

  Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos írása a Magyar Nemzet 2012. szeptember 10-i számában.

 4. Jogszabályok leadkép 120x80A média- és hírközlési biztos intézménye – törvényi előírás

  A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény vonatkozó rendelkezései.

 5. Bodonovich Jenő 120x80Az NMHH elnöke kinevezte a média- és hírközlési biztost

  2011.03.22. 11:18 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az új média- és hírközlési biztos 2011. március 31-én tartja bemutatkozó sajtótájékoztatóját.

<< / 4 >>