Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Információk a média- és hírközlési biztosról

 1. Kastory Edina (lead)A média- és hírközlési biztos bemutatkozása

  2015.10.01. 09:31 • Forrás: Média- és Hírközlési Biztosképgaléria

  Dr. Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő tölti be 2015. május 1-től a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mellett a Média- és Hírközlési Biztos tisztségét.

 2. Jogszabályok leadkép 120x80A média- és hírközlési biztos intézménye – szabályozási háttér

  2015.10.01. 09:30 • Forrás: Média- és Hírközlési Biztosdokumentum

  A Biztos az elektronikus hírközlési szolgáltatást, illetve médiaszolgáltatást igénybe vevő felhasználókat, előfizetőket, illetve a sajtótermékek olvasóit megillető, elektronikus hírközléssel és a médiaszolgáltatásokkal, sajtótermékekkel kapcsolatos méltánylást érdemlő érdekek érvényesülésének elősegítésében működik közre.

 3. Felhívások-ikon (120x80)Panasz esetén hova fordulhatunk?

  Forrás: Média- és Hírközlési Biztos

  Egyre több olyan írásos panasz és telefonhívás érkezik a Média- és Hírközlési Biztos hivatalához, melyben az érdeklődők hírközlési, illetve médiatartalom-szolgáltatásokkal kapcsolatos problémájukkal kapcsolatban tájékoztatást kérnek. A kérdés legtöbbször arra irányul, hogy az illető „jó helyen jár-e”, illetve ügyében mely szervhez fordulhat, miként nyújthatja be panaszát. A biztos a fogyasztói tudatosság erősítése céljából az alábbi tájékoztatóval igyekszik eligazítást nyújtani az érdeklődők számára.